Промени предпочитания за бисквитки
Понеделник - Петък: 09:00 - 18:00
Събота: 09:00 - 14:00
0899 61 42 20
042 601 460
Запази час

История с продължение: Две сестри с решен очен проблем


Срещаме се с Росица и Катя в родната им Стара Загора, близо година и половина, след като се видяхме за първи път. Тогава разказаха, че местният Медицински център „Верея“ ги събира, макар че живеят далеч от Града на липите. Поводът не е от най- приятните – операция на очите, заради катаракта, но пък проблемът бързо ипрофесионално е отстранен именно в клиниката и от екипа на доц. д-р Димитър Джелебов.

"И тогава ви споделих, че със сестра ми бързо решихме да се доверим на МЦ „Верея“, заради десетките позитивни отзиви за професионализма и отношението в клиниката, както и заради безспорното име на доц.д-р Джелебов. Помня, че на 4-тия ден след операциите ни вече бяхме забравили за тях“, спомня си Росица, която през лятото на 2022-ра прави операция на едното си око. На 24 октомври 2023 г. влиза за интервенция и за другото. Росица отбелязва, че сама е изявила желание да измине период от поне година между двете оперативни намеси.

„Имах желание да изчакам, да не е изведнъж на двете очи, макар че не съм получава такива категорични и стриктни препоръки от специалистите. Просто тогава така се разбрахме, защото това дясното око беше в по-добро състояние“, казва Росица и признава с усмивка, че не е от най-изпълнителните пациенти:

„Малко съжалявам, че по време на операцията поизмъчих доцент Джелебов. Наистина го измъчих, защото той ми казваше да гледам в една светла точка на монитора, а аз уж я следях, но по инстинкт сякаш си движих очите, а той тихичко все казваше „Моля Ви не движете много очите“.

Ден преди разговора ни, Росица е преминала през контролен преглед – последен, проведен от д-р Камбуров в МЦ „Верея“ – „Много щателен и добър преглед ми направи и каза, че всичко е добре. Цифрите, които ми показваше аз като картечница ги изстрелвах, само една сгреших. Но понеже много бързах и вместо пет, казах шест. Иначе се чувствам добре, нямам никакви болки и притеснения. Продължавам да изпълнявам всичко, каквото се изисква и искам да кажа БЛАГОДАРЯ на доцент Джелебов, на екипа му, на сътрудника му Жулиен Чолаков и на целия очен център „Верея“. За самата интервенция Росица споделя, че отново е преминала съвсем според очакванията й и без каквито и да е усложнения, болка или дискомфорт.

Към решението си от миналото лято да избере старозагорската клиника се връща и Катя: „Аз бях преминала през операция на едното око в София преди да се доверя завторото на МЦ „Верея“. Попаднах на точното място, тъй като ме обгрижиха по изключителен начин. Още с пристъпването на прага се придава чувство за уют, надеждност, доверие и спокойствие, а това всъщност е много важно. Година по-късно минах преглед. Всичко е наред – нито болки, нито проблеми, което значи и никаква необходимост от лекарска намеса“.

След като са избрали мултифокални лещи от висок клас (за близко и за далеч), двете сестри на практика забравят за нуждата от очила. Те продължават да са отдадени на четенето, което е не просто хоби, а абсолютна необходимост в динамично съвремие, в което новостите настъпват ден след ден. Търсенето на очилата, обаче – наместването им, допълнителната светлина и разстоянието до книгите вече не са съществен фактор, защото както се шегуват, „вече гледаме с ясния поглед на доц. д-р Джелебов“.

С настъпването на Новата година дамите отново призовават хората със сходни на техните проблеми да не ги отлагат, да не се страхуват, а да подарят на себе си здраве и добро зрение, за да продължат живота си много по- пълноценно.
„На екипа на доцент Джелебов, специално на г-н Чолаков и на всички, които работят в медицинския център „Верея“ желаем щастие, удовлетвореност от свършената работа и да продължават да даряват радост и надежда и все по-често да срещат очи на благодарност, като нашите!“.

Източник: Телевизия Стара Загора
Автор: Желязко Динев 
Линк: https://bit.ly/49esLR6
+35942601460 - Обадете ни се сега !