Понеделник - Петък: 09:00 - 18:00
Събота: 09:00 - 14:00
0899 61 42 20
042 601 460
Запази час

Защо да си купуваме слънчеви очила от оторизирани магазини


Слънчевите очила отдавна не се използват само по необходимост, а и просто като аксесоар към облеклото. Специалистите твърдят, че очилата са и вид показател за това, колко струва човек. Купувайки си моден аксесоар на някоя известна фирма като Dior, Chanel, Armani, Bausch & Lomb, хората плащат за името, но и за здравето си. Според статистиката, 80% от слънчевите очила, произведени в Китай, са некачествени.
Когато ги купуваме от пазара или от сергиите по улицата, ние икономисваме преди всичко за сметка на здравето си. Специалистите обясняват, че тези очила всъщност не осигуряват защита срещу ултравиолетовите лъчи, тъй като лещите са направени от неоптичен полимер, както при пластмасовите бутилки. Тези очила могат да доведат до изгаряне на ретината.

Ако лещите са некачествени, хората всъщност “лъжат” своите очи. В тъмнината зениците са разширяват и ако в този момент върху тях въздействат ултравиолетовите лъчи, а няма защита, могат да се получат сериозни увреждания.

Освен това, всяка преграда на пътя на светлината по правило вреди на очите. Без специално покритие на лещите, например антирефлексно, при използването на слънчевите очила с тъмни лещи се губи 8% от светлината. Лещите трябва да пропускат максимум светлина, като задържат вредните лъчи.

Върху етикета на качествените очила винаги има надпис “Blocks at least 90% UVB and 60% UVA”. Това означава, че лещите не пропускат 90% от ултравиолетовите лъчи тип В (офталмолозите ги смятат за по-опасни) и 60% от ултравиолетовите лъчи тип А. Цифрите могат да се променят според степента на защита. Колкото по-висок е процентът, толкова по-надеждно очилата предпазват очите.

Купувайки Вашите слънчеви очила от оптика или друг оторизиран магазин за тази цел, Вие получавате гаранция за качеството и произхода на избрания от Вас продукт.

+35942601460 - Обадете ни се сега !